Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχαιρετά τον πρίγκιπα Φίλιππο~Όλες οι λεπτομέρειες της τελετής

Διαβάστε επίσης

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών. Η σορός του τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, που ακολουθούσε μια πομπή από ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

Η τελετή είχε σχεδιαστεί με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου, ωστόσο προσαρμόστηκε στις επιταγές της πανδημίας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία στην χώρα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε την πομπή μέσα στην αποκαλούμενη State Bentley καθώς το φέρετρο που μετέφερε το Land Rover Defender TD 130 κατευθυνόταν προς το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Oυίνδσορ. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ακολούθησαν πεζή το φέρετρο μαζί με τα αδέλφια τους Εντουαρντ και Άντριου και τους δύο γιούς του Καρόλου, Γουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι ύστερα από την τελετή συνομίλησαν έπειτα από πολύ καιρό, καθώς είναι γνωστό πως οι σχέσεις τους πλέον δεν είναι οι καλύτερες.

Πάνω στο φέρετρο με την σορό του Φίλιππου τοποθετήθηκε ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του. Η μπάντα του Πρώτου Τάγματος Γρεναδιέρων ηγήθηκε της πομπής και ακολούθησαν επικεφαλής του στρατού. Το φέρετρο σταμάτησε στις 17:00 ώρα Ελλάδος για ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα. Η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Oυίνδσορ.

Δείτε  τη τελετή:

Παλαιότερα άρθρα: