Χιονοστιβάδα «χτύπησε» χιονοδρομικό κέντρο στις Γαλλικές Άλπεις

Διαβάστε επίσης

Χιονοστιβάδα «χτύπησε» χιονοδρομικό κέντρο στις Γαλλικές Άλπεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, υπάρχουν φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους σκιέρ κάτω από τόνους χιόνι, καθώς η χιονοστιβάδα έπεσε στην πίστα Carine του κέντρου Tignes, περίπου στις 10 το πρωί, τοπική ώρα.

Η γαλλική εφημερίδα L’Express αναφέρει ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε πως υπάρχουν παγιδευμένοι σκιέρ στο χιόνι. Στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χιονοστιβάδα ήταν «ιδιαίτερα βίαιη», ενώ όπως προσθέτει η βρετανική Daily Mail, το θέρετρο είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε πολλούς Βρετανούς λάτρεις του σκι. Η εφημερίδα επικαλείται εργαζόμενο στις υπηρεσίες διάσωσης που δήλωσε ότι «εκατοντάδες σκιέρ βρίσκονταν στο θέρετρο την στιγμή που το χτύπησε η χιονοστιβάδα» και πως «υπήρχαν προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδα».

Εκτός από τους διασώστες, στο σημείο πλησιάζει ελικόπτερο διάσωσης και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Στο ίδιο θέρετρο, στα μέσα Φεβρουαρίου, τέσσερις άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα σε περιοχή εκτός πίστας.

Φωτογραφία που δημοσιεύει η Liberation δείχνει σκιέρ να εγκαταλείπουν το θέρετρο μετά την χιονοστιβάδα

Παλαιότερα άρθρα: