Χρυσοχοΐδης: Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Τις πληροφορίες που ήθελαν τον μέχρι χθες αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο να υποβάλει χθες βράδυ την παραίτησή του από την αρχηγεία του σώματος επιβεβαίωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος δεν πήγε στο γραφείο του επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις μέχρι εκείνη την ώρα πληροφορίες.

Παραμένει ωστόσο το ερώτημα η χρονική στιγμή που θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ για να γίνουν οι κρίσεις, καθώς αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Χρυσοχοΐδης συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ, όπου συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος είχε διαδεχθεί τον τότε αρχηγό Κωσταντίνο Τσουβάλα που βρισκόταν στο τιμόνι της ΕΛ.ΑΣ. μετά το Μάτι και την παραίτησή του.

 

Παλαιότερα άρθρα: