Χρυσαυγίτικος συνδυασμός στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη ένταση επικρατεί στις τάξεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και γενικά στο ιατρικό προσωπικό της χώρας από την απόφαση του προεδρείου του συλλόγου να επιτρέψει στην παράταξη «Ιατροί του Ελληνισμού» της Χρυσής Αυγής να κατέβει στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου η πλειοψηφία του ΔΣ επικαλούμενη την εισήγηση της νομικής του υπηρεσίας αποφάσισε να επιτρέψει τη συμμετοχή της χρυσαυγίτικης παράταξης.

Τέσσερις συνδυασμοί ζήτησαν να μην επικυρωθεί το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο, τονίζοντας ότι «παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κ.λπ.». Πρόκειται για τους συνδυασμούς που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ καθώς και τον συνδυασμό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Δυστυχώς όμως οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στην ΝΔ (ΔΗΚΙ, ΝΙΚΙ), ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και ο εκπρόσωπος της ΑΙΚ ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής της «Χρυσής Αυγής» στις εκλογές, επικαλούμενοι νομικίστικα επιχειρήματα. Οι μάσκες πέφτουν, και ο καθένας από δω και πέρα αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάτω από τα γραφεία του ΙΣΑ πραγματοποιήθηκε και αντιφασιστική συγκέντρωση με τη συμμετοχή πολλών γιατρών.

Σημειώνεται ότι όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς των γιατρών έχουν επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνονται δεκτές οι διακρίσεις στην περίθαλψη κι έχουν καταδικάσει διάφορες ρατσιστικές φιέστες της Χρυσής Αυγής, όπως οι αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες.

Στο ψηφοδέλτιο των «Ιατρών του Ελληνισμού» συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης γνωστός ως ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος του ΨΝΑ, υμνητής της χούντας που έδινε βεβαιώσεις για άδειες οπλοφορίας και αναβολές από τα δικαστήρια στα μέλη της Χρυσής Αυγής. Έχει μάλιστα κατηγορηθεί ότι έχει δώσει τέτοια πιστοποιητικά και στη Θέμιδα Σκορδέλη που κατηγορείται για μαχαίρωμα μετανάστη αλλά η δίκη της έπαιρνε συνεχείς αναβολές.

Εκτός του Παρασχάκη, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι γιατροί: Δημήτριος Δολτσινιάδης, Παναγιώτης Κελεπούρης, Αθηνά Ματαράγκα, Δημήτριος Παπαχρήστος και Γιώργος Χατζηαντωνίου.

Παλαιότερα άρθρα: