Υεμένη: 26 σιίτες αντάρτες νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 26 μαχητές των Χούθι της Υεμένης σκοτώθηκαν την Κυριακή σε αεροπορικές επιδρομές οι οποίες αποδόθηκαν στη συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία και είχαν στόχο ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην επαρχία Χάτζα, όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους σιίτες αντάρτες, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο διοικητής του στρατοπέδου Άμαρ Αλ Τζάραμπ.

Στην ίδια περιοχή, επλήγη επίσης μια αποθήκη οπλισμού η οποία περιείχε ρουκέτες, κατά τις ίδιες πηγές.

Οι επιδρομές καταγράφηκαν την ώρα που σημειώνεται αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στην Υεμένη ανάμεσα στις δυνάμεις που πρόσκεινται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη συμμαχία υπό σαουδαραβική διοίκηση, και τους αντάρτες Χούθι, οι οποίοι φέρονται να διαθέτουν την υποστήριξη του Ιράν.

Δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Αλ Χάντι ανακατέλαβαν την Πέμπτη την πόλη Χούχα και το λιμάνι της στην Ερυθρά Θάλασσα (δυτικά), έπειτα από μάχες στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους στην περιοχή και ιατρικές πηγές.

Παλαιότερα άρθρα: