Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών κοντά στους Φούρνους

Διαβάστε επίσης

Δύο τούρκικα μαχητικά F-4 εισήλθαν στις 10:00 το πρωί σήμερα στο FIR Αθηνών μεταξύ Ν. Λέσβου-Ν. Λήμνου και εκτέλεσαν υπερπτήση στις 10:23 στις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων.Τα μαχητικά πέταξαν σε ύψος 8.900 ποδών και στη συνέχεια εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:27 μεταξύ Σάμου και Κω.

Η ενέργεια αυτή από την πλευρά της Τουρκίας πραγματοποιείται ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο Πρέοδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος οπού πραγματοποιεί περιοδεία. Ο κ. Παυλόπουλος επισκέπτεται σήμερα τη νησίδα Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσσών, τη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ και Χιούι, που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τη συνοδεία του από τη Ρόδο στη Σύμη, στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και στη Χίο δέχθηκαν τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου.

Παρενοχλήσεις μέσω ασυρμάτου ξανά 

Νέες παρενοχλήσεις μέσω ασυρμάτου δέχτηκε σήμερα από τους Τούρκους το ελικόπτερο του προέδρου της Δημοκρατίας που επισκέπτεται τη Νήσο Παναγιά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Λήμνο αλλά και τον Άγιο Ευστράτιο.

«Είσαστε σε τουρκικό εναέριο χώρο», ανέφεραν οι Τούρκοι χειριστές ραντάρ στον πιλότο του ελικοπτέρου που επέβαινε ο ΠτΔ

Παλαιότερα άρθρα: