ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι έβαψαν κόκκινη την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Διαβάστε επίσης

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε, σήμερα το πρωί, τον βανδαλισμό μιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο με κόκκινη μπογιά, ζητώντας από τις τουρκικές αρχές να αναλάβουν δράση για την υπόθεση. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει το υπουργείο.


Η μεγάλη σημαία που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο, είναι ορατή από την είσοδο του λιμανιού και τον βανδαλισμό της είχε επιβεβαιώσει νωρίτεα ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Στράτος Αμύγδαλος κάνοντας λόγο για έναν ύποπτο. Χθες το πρωί, drone, που φέρεται να απογειώθηκε από τα τουρκικά παράλια, πραγματοποίησε πτήση πάνω από το Καστελόριζο. Περί τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου, το τηλεκατευθυνόμενο drone πέταξε για περισσότερο από μία ώρα πάνω από το Καστελόριζο και, κάποια στιγμή, ακούστηκαν σειρήνες και ο τουρκικός εθνικός ύμνος από τα ηχεία που έφερε. «Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση.

Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος Τουρκικό κανάλι: Τούρκοι εθνικιστές μηχανικοί έβαψαν την ελληνική σημαία Το κανάλι KARAR TV μεταδίδει πως ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών βρίσκεται πίσω από την δολιοφθορά που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Καστελόριζο, με ρίψη κόκκινης μπογιάς.

Το κανάλι έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από το drone. «Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» αναφέρει το KARAR TV. Το κάψιμο της τουρκικής σημαίας από αγνώστους στη Θεσσαλονίκη, είχε προκαλέσει τότε τόσο την αντίδραση της Άγκυρας όσο και την καταδίκη από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: www.lifo.gr

Παλαιότερα άρθρα: