ΥΠΝΟΣ PROJECT στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Διαβάστε επίσης

Το ΥΠΝΟΣ PROJECT ξεκινά τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στις 20:00 με μια έκθεση που αποθεώνει τον Ύπνο και ξεδιπλώνεται στα κτίρια της Στέγης και της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, Λ. Αμαλίας 56, παρουσιάζοντας έργα των Γύζη, Τσαρούχη, Παρθένη, Λύτρα, Μόραλη, Ιακωβίδη, Χαλεπά, Κεσσανλή, Παναγιώτου, Γεωργίου, Παπαδημητρίου, Αλαβάνου, Καναρέλη, Καβαλιεράτου, Σαχπάζη και πολλών ακόμα ιστορικών και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Πρόκειται για μια έκθεση αλλά και ένα project που είναι ό,τι και ο ιδανικός ύπνος: γλυκός, ανακουφιστικός, ελαφρύς, ευχάριστος, παρηγορητικός, αναγκαίος, λυτρωτικός.

65 συνολικά έργα τέχνης, ιστορικά αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης, νέες, σύγχρονες δημιουργίες και αρχειακό υλικό που προέρχεται από εγγραφές και μεταγραφές της εγχώριας λαϊκής κουλτούρας, σε μια δοκιμασία αλληλεπίδρασης και μεταλλαγής.

Το Ύπνος Project υπόσχεται να μας ανοίξει τα μάτια για όλες εκείνες τις ώρες της ζωής μας που δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε. Ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, 18 Απριλίου – 19 Ιουνίου 2016, το οποίο αποτελείται από μια έκθεση έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, performances και sleepovers, έναν κύκλο ηχητικών έργων και ζωντανών περιπατητικών δράσεων και μια σειρά διαλέξεων και δημόσιων συζητήσεων. Επίσης, συνοδεύεται από μια ειδική περιοδική έκδοση, το Ύπνος Issue.

Περισσότερα στοιχεία για τις δράσεις του Ύπνος Project

Παλαιότερα άρθρα: