Υπογράφηκε η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων σε Ηλεκτρικό, Μετρό και τραμ

Διαβάστε επίσης

Υπογράφηκε η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) με τη διοίκηση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Το ζήτημα αυτό ήταν σε εκκρεμότητα τα δυο τελευταία χρόνια και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαιρέτισε την απόφαση ενώ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «με την εξέλιξη αυτή, και οι τρεις συγκοινωνιακές εταιρείες (ΟΑΣΑ Α.Ε., Ο.ΣΥ. Α.Ε., ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) αποκτούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και έτσι εξασφαλίζεται εργασιακή ειρήνη και σταθερότητα στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, στοιχεία απαραίτητα για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, εργαζομένων, φοιτητών στις καθημερινές τους μετακινήσεις».

Επίσης ο υπουργός αναφέρει ότι η άρση της πολιτικής επιστράτευσης σε συνδυασμό με την υπογραφή ΣΣΕ, αποτελούν απόδειξη από μέρους της κυβέρνησης σεβασμού της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε αφορά στο διάστημα έως το τέλος του 2015 και διατηρεί σταθερά τα μισθολογικά δεδομένα των εργαζομένων.

Παλαιότερα άρθρα: