ΥΠΟΙΚ: Έρχονται μέτρα για τον κορωνοϊό -Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές

Διαβάστε επίσης

Σύσκεψη για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, στη σύσκεψη επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις, που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα υλοποιούνται.

Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τρία επίπεδα ενώ τα μέτρα που θα παρθούν θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια ενώ θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση. Θα προηγηθεί η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων. (παροχή ρευστότητας μέσω αναστολής πληρωμής ΦΠΑ).
Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Μαρτίου, όπου η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της, ενώ για περιπτώσεις λήψης αναγκαστικών μέτρων, όπως το υποχρεωτικό κλείσιμο καταστημάτων ή κινηματογράφων σε περιοχές με κρούσματα, οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν πριν την 16η Μαρτίου.

Οι αρμόδιοι υπουργοί συμφώνησαν ότι «δεν επιθυμούμε κορωνοποίηση της οικονομίας» και υπογράμμισαν ότι η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα ένα μήνα μετά την έξαρση κρουσμάτων.

Τέλος, σημειώθηκε ότι δεν υπάρχουν ακόμα σημάδια επιπτώσεων στην καθημερινή ροή στοιχείων από το πεδίο των εσόδων (ζήτηση, κατανάλωση)
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Παλαιότερα άρθρα: