Υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών ο Δημήτρης Ιατρίδης

Διαβάστε επίσης

Υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία θα είναι στις προσεχείς εκλογές ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών και ενεργό μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, κ. Δημήτρης Ιατρίδης.

Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε ενέσεις ανανέωσης σε όλα τα ψηφοδέλτια της και για την Α΄ Αθηνών προτίμησε να εμπιστευθεί τον Δημήτρη Ιατρίδη. Ο ίδιος άφησε ιδιαίτερα θετικό έργο κατά τη σύντομη θητεία του ως Ειδικός Γραμματέας κοινοτικών πόρων και υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς οι απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων για επενδυτικά έργα αυξήθηκαν και 700% σε απόλυτους αριθμούς μέσα σε 6 μόλις μήνες, ενισχύθηκαν ιδιαίτερα οι νέοι Αγρότες τόσο σε παροχή τεχνογνωσίας όσο και σε οικονομικό επίπεδο και δόθηκε ιδιαίτερη ώθηση στον τομέα της νεανικής καινοτόμας επιχειρηματικότητας και στα δημόσια έργα της υπαίθρου.

Ο Δημήτρης Ιατρίδης έχει εργαστεί επι πολλά χρόνια στο εξωτερικό καθώς και σε καίριες δημόσιες θέσεις στη χώρα μας. Υπήρξε δε επι πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Διαβάστε το σύντομο βιογραφικό του:

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα.

Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ, Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και έλαβε Μάστερ στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, καθώς και ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τελείωσε, ακόμη, το Πρόγραμμα ‘Ηγεσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη’ της Σχολής Τζον Κένεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα, στην έκδοση ομολόγων και στις χρηματαγορές, στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς επίσης και στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών, ως Υπεύθυνος Οικονομικών και Προσωπικού Αθλημάτων και ως Διευθυντής Εγκατάστασης, ένας από τους νεότερους στους αγώνες.

Εργάστηκε, επίσης, ως σύμβουλος, μεταξύ άλλων, στο Υπουργείο Υγείας, ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπηρέτησε ως Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σημαντικά αποτελέσματα στη δουλειά του, αυξάνοντας θεαματικά τις απορροφήσεις κονδυλίων και διευκολύνοντας αποφασιστικά την πρόοδο των εγγειοβελτιωτικών και άλλων μεγάλων έργων.

Διδάσκει στρατηγική και ηγεσία σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχει ενεργά στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας ‘Κωνσταντίνος Καραμανλής’.

Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Λεκανοπέδιο, για πρώτη φορά, στο Συνέδριο του 2010 και επανεκλέχθηκε για δεύτερη θητεία το 2013.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Δικηγόρος Αθηνών.

Παλαιότερα άρθρα: