“Ύποπτος” ο ηγέτης του Podemos Pablo Iglesias για… φοροδιαφυγή

Διαβάστε επίσης

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του ηγέτη του Podemos, Pablo Iglesias, ξεκινούν οι φορολογικές αρχές της Ισπανίας με στόχο να διευκρινιστεί εάν έχει υποπέσει σε αδικήματα φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «El Economista», ο Pablo Iglesias ελέγχεται για φορολογική απάτη, μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσής Producciones Con Mano Izquierda.

Οι αρχές της χώρας θα ερευνήσουν τις φορολογικές δηλώσεις του 36χρονου πολιτικού, ενώ, επιπλέον, αναμένεται να εξετάσουν το αν έχει λάβει χρήματα από πηγές που προέρχονται από τη Βενεζουέλα.

Το ίδιο θα πράξουν και με τον ιδιοκτήτη ενός τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος στηρίζει το Podemos, και ενδεχομένως να έχει προβεί σε δωρεές προς την μη κερδοσκοπική οργάνωση, οι οποίες εκπίπτουν από τη φορολογία.

Ο ίδιος ο Pablo Iglesias, πάντως, απάντησε μέσω Twitter πως «αν η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, μπορεί να το κάνει μέσα από την ιστοσελίδα του κόμματος».

Σημειωτέον ότι ο Pablo Iglesias έχει ήδη αναθέσει στον Ερβέ Φαλτσιανί (τον άνθρωπο πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ) να εκπονήσει σχέδιο του κόμματος για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Παλαιότερα άρθρα: