Υποστράτηγος Πυροσβεστικής: Γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι πριν τη σύσκεψη στο Συντονιστικό

Διαβάστε επίσης

Ανατρεπτική είναι η κατάθεση του υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Ράμφου, σχετικά με τους νεκρούς στο Μάτι. Η κατάθεση του έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι  δεν υπήρχε σαφής εικόνα για τους νεκρούς όταν έγινε η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Συντονιστικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ήδη από τις 8 το βράδυ της «Μαύρης Δευτέρας» ο ανώτατος αξιωματικός είχε ενημερώσει τα κεντρικά για νεκρούς. Μάλιστα,  στις 11 μ.μ είχε δώσει συγκεκριμένο αριθμό για τους νεκρούς που έχει εντοπίσει ενώ η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό ξεκίνησε στις 11.30 μ.μ.

Ειδικότερα, ο υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος στις 8 το βράδυ ενημερώνει: «…Προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο». Ο ίδιος αξιωματικός στις 23:00 αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων μεταξύ τους και παιδιά».

Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει:
«…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς»…

Παλαιότερα άρθρα: