Ζαν Μαρί Λεπέν: Η κόρη μου με πρόδωσε

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο ιδρυτής του γαλλικού ακοδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, Ζαν Μαρί Λεπέν, πετάει το γάντι στην κόρη του, λίγο πριν τις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές στην Γαλλία.

Η οικογενειακή διαμάχη κρατά εδώ και καιρό με πιο πρόσφατο γεγονός εκείνο της σύγκρουσης πατέρα και κόρης, μία εβδομάδα πριν, που ο ιδρυτής του κόμματος του οποίου η Μαρίν Λεπέν σήμερα ηγείται υπεραμύνθηκε της παλαιότερης δήλωσής του ότι οι θάλαμοι αερίων των Ναζί ήταν μια «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Μία εβδομάδα μετά ο Ζαν Μαρί Λεπέν ξαναχτυπά με συνέντευξή του σε ακροδεξιά εφημερίδα, όπου σε ερώτηση αναφορικά με τις αντιδράσεις της κόρης του και άλλων στελεχών του Εθνικού Μετώπου στα λεγόμενά του ο ίδιος απαντά «προδίδεσαι μόνο από τους δικούς σου».

Η εν λόγω διαμάχη προκαλεί ανησυχία στις τάξεις του Εθνικού Μετώπου, ειδικά τώρα που η Μαρίν Λεπέν προσπαθεί να διευρύνει το Μέτωπο κατά των μεταναστών.

Διόλου τυχαία ο πατέρας της σε ερώτηση σχετικά με το αν θα κατέβει στις εκλογές απαντά θετικά και υπενθυμίζει με νόημα ότι «συγκέντρωσε το 33% και πλέον των ψήφων στις ευρωεκλογές στην περιφέρεια Προβάνς λιγότερο από ένα χρόνο πριν», ενώ δηλώνει έτοιμος να συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές για «να διώξει τους Σοσιαλκομμουνιστές».

Όλα τα παραπάνω είναι βούτυρο στο ψωμί του Σαρκοζί ο οποίος κάνει δυναμική επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό με ανανεωμένα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και προετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει στις επόμενες προεδρικές.

Παλαιότερα άρθρα: