Ζημιές- ρεκόρ 1 δισ. δολαρίων για τη Noble Group

Διαβάστε επίσης

Η γνωστή μεγάλη εταιρεία εμπορευμάτων Noble Group Ltd. προειδοποίησε για καθαρή ζημιά άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του έτους και συμφώνησε να πωλήσει το μεγαλύτερο μέρος των πετρελαϊκών της δραστηριοτήτων στην Vitol Group με ζημία, περιπλέκοντας περαιτέρω τον αγώνα της για επιβίωση.

Η από μακρού αναμενόμενη συμφωνία για την πώληση των βραβευμένων πετρελαϊκών δραστηριοτήτων της έδωσε μια μικρή βοήθεια στην εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, με τις μετοχές να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου. Λεπτομέρειες για την πώληση που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα δεν ήταν διαφωτιστικές σχετικά με το ποσό που η Noble Group θα λάβει τελικά από τη Vitol, ενώ τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου τόνισαν τον αγώνα της εταιρείας να επιστρέψει στην κερδοφορία καθώς ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία για την εξόφληση του χρέους.

“Εξακολουθούν να αγωνίζονται για να επιβιώσουν”, δήλωσε ο τηλεφωνητής Nicholas Teo, ειδικός στρατηγικών συναλλαγών στην KGI Securities (Singapore) Pte.

Η μετοχή της Noble Group υποχώρησε έως και 12% στη Σιγκαπούρη, σημειώνοντας υποχώρηση άνω του 90%.

Παλαιότερα άρθρα: